Ullakon aarteita ja pääsiäismyyjäisiä

Viime viikot ovat kuluneet niin vauhdilla, että elämä on tuntunut olevan alati yhtä perjantaita! Selvä kevään merkki! 🙂 Viime viikkojen keväisimmät päivät ovat (valitettavasti) kuluneet sisätiloissa Hiirenportin lopullisia lupia ja omavalvontaa päivitellessä, mutta nyt on valmiit luvat taskussa ja vieläpä täyden hymyn Oivan-tarkastuksen kanssa! Että mikäpä tässä on keväästä nauttiessa! 🙂

6tag_170317-144741-e1490605211614.jpg

Vanhassa opettajan asunnossa ei siis kiireiden takia asiat ole suuremmin edistyneet, remontti hommiin päästään keskittymään todenteolla varmaankin vasta toukokuun puolella. Pois sieltä en ole silti ihan kokonaan malttanut olla.. Kävin nimittäin kurkistelemassa sinne oikein oikealle ullakolle.

6tag_270317-114945

Tämän herttaisen pikku oven takana on koulun luokkahuoneiden yläpuolella sijaitseva ullakko. Sen verran sinne on aikaisemminkin kurkistettu, että on päästy toteamaan sekalainen tavara paljous, joka suurimmilta osin on pelkkää roskaa. Niin kuin vanhojen rakennusten ullakoilla yleensäkin, niin täälläkin oli säilötty kaikki mahdollinen vaarin vanhoista villahousuista muovipulloihin. Ja koska opettajan asunto on ollut pitkän aikaa myös kaupungilla vuokra-asuntona on ullakolle kertynyt melkoinen määrä myös entisten asukkaiden käyttökelvottomia tavaroita.

Mutta koska ”toisen roska on toisen aarre” 🙂 kipusin vintille ja tuon pikku oven taakse hauskalle tutkimusmatkalle. Ja löytyihän sieltä kaikenlaista! Vaikka aika pintapuolisesti tilaa tutkiskelin, osui silmiini ainakin vanha hyväkuntoinen maitotonkka, läjä upeita sepän takomia puukkoja ja pinkka sanomalehtiä vuosikymmenten takaa. Löysin myös luokkien entiset isot, valkoiset lasipallo valaisimet. Ihan mahtavaa, että joku on säilönyt ne sinne, eikä ole hävittänyt niitä viimeisimmässä remontissa. Se on ainakin ihan varmaa, että ne ihanuudet pääsee uudelleen käyttöön, kun remontti tästä etenee! 🙂

6tag_270317-114612

Löysin myös pahvilaatikollisen vanhoja paperitapetteja. Jopa ihan täysiä rullia! Tätä kuvassa olevaa tapettia löytyy opettajan asunnon seinistä monen tapetti kerroksen alta. Ja nuo vanhat peltimukit oli tietenkin pakko ottaa mukaan.. Ja toivottavasti niitä löytyisi ullakon kätköistä vielä lisääkin, sillä niille keksin heti uuden elämän! 🙂 Tarvitsisin niitä vain vielä muutaman lisää.

Että sellaista aarteen etsintää täällä on harrastettu. Ja tietenkin joka keväiseen tapaan on suunniteltu myös keväisiä tapahtumia. Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu on niin lähekkäin, että päätimme ottaa vähän varaslähtöä pääsiäisen suhteen..

Paasiainen2017-01

Joten nyt kannattaa tulla Hiirenportille viettämään keväistä päivää, herkuttelemaan keitolla ja kahvilan keväisillä leivonnaisilla ja tietenkin pääsiäisen herkkuja löytyy myös kotiin vietäväksikin.

Paikalla on myös vieraita Kyöpelinvuorelta!

6tag_270317-115441

Kyöpelinvuoren Kyllikki pisti pääsiäismyyjäisten kunniaksi pystyyn purkkipupu arvonnan Kotihiiren Tuvan Facebook sivuilla. Käyhän kurkkaamassa! 🙂

Vapun aikoihin järjestämme  viimevuotiseen tapaan kevät markkinat ja niiden puuhaaminen alkaakin sitten heti ensi viikolla! 🙂

Ihanaa keväisen viikon jatkoa kaikille!

-Virva

Mennyttä ja tulevaa..

Tuskailen (liian) usein, kun asiat ei etene tai jos etenee, niin ihan liian hitaasti. Että mikään ei valmistu. Että kaikki on kesken. Että aika ei riitä.. ja niin edelleen. Mutta sehän ei ole totta! Pitäisi aina muistaa mistä on lähdetty. Koin melkoisen ”valaistumisen” etsiessäni satojen tallennettujen remontti kuvien joukosta yhtä tiettyä kuvaa, jota en tietenkään löytänyt.. Mutta löysin onneksi muuta. Aika pitävät todisteet sille, että ollaan me tehty, ehditty ja pystytty jo kaikenlaista. 🙂

phototastic-24_2_2017_9b404230-a91a-475e-a6dc-17eabf317e39

Kuten muuttaa vanha puukäsityö luokka kokoushuoneeksi..

 

6tag_240217-105624

..ja rapsuttaa pahoin irtoillut ja haalistunut maali ulkoseinistä pois ja maalata kaikki uudestaan.

 Sen lisäksi wc-tilat, sali, eteinen ja käytävät ovat saaneet pintaansa uuden maalin (kuvia löytyy kuvagalleriasta ja muilta välilehdiltä), sekä muutenkin uutta kodikkaampaa ilmettä. Lämmitys on vaihdettu hakkeelle. Asunto-osan alakertaan on tehty koti minun isälle ja yläkerran, siis meidän tulevan kodin wc:n, saunan ja kylpyhuoneen lattiat on purettu ja tehty uudestaan, asunnon lattioista on poistettu melkoinen kerros vanhaa muovimattoa ja keittiö on purettu pois. Ikkunoihin on lisätty ristikot, jotka kyllä vielä koulun vanhimmasta osasta ja salin ikkunoista puuttuvat. Mutta olihan siinä jo puuhaa kuluneelle kahdelle vuodelle! 🙂

Sitä mikä on vielä tekemättä, en jaksa edes tässä luetella. Asiat valmistuvat omalla ajallaan ja siinä järjestyksessä mikä milloinkin on tärkeintä. Oma koti ullakolla on nyt se ykkösjuttu ja siinä samalla puuhaillaan muita pienempiä projekteja. Kuten viikolla aloittamani siivouskomero remppa. Mutta siitä lisää tuonnempana.. Lisäänpäs tähän vielä muutaman kuvan siitä, mikä meitä siellä ullakolla odottaa. Ihan pikku pintaremontilla ei taideta selvitä..

wp_20170215_11_04_21_pro

Keittiön lattia. Tällaisia ”lätäköitä” löytyy asunnosta useampiakin. Kyseessä ei ole vesivahinko vaan ihan rehellinen koiran pissa. Pahimmissa paikoissa jopa lattialastulevy on läpi asti kostunut ja vanhan lautalattian pintakin on vielä musta. Voitte kuvitella miltä asunnossa haisi ennen levyjen purkamista!

 

wp_20170224_09_21_41_pro

Alakerran entisessä opettajainhuoneessa on maistunut seinätkin..

Siis vähän isommalla pintaremontilla mennään. Mutta tekemällähän niistä selviää! Ja lopuksi pieni kuva pläjäys koulun menneisyydestä tähän päivään.

koulu3

Ihanaa talvista viikonloppua!

-Virva

Tervetuloa ullakonväkeä blogiin!

Lämpimästi tervetuloa Ullakonväkeä blogiin

ja tietenkin Kotihiiren Tuvan uusille kotisivuille!

Toivottavasti viihdyt seurassamme.

Uusi vuosi toi tullessaan paljon jännittäviä muutoksia niin meidän omaan, kuin myös Kotihiiren Tuvan elämään. Päätös siirtää kaikki toiminta Hiirenportille, eli kylän entiselle koululle, loi tarpeen myös uusille kotisivuille ja uudelle blogille. Ullakonväkeä tulee olemaan sisällöltään ehkä henkilökohtaisempi, kuin entisillä Kotihiiren Tuvan sivuilla ollut blogi, jossa keskityttiin pitkälti vain yrityksen kuulumisiin. Koska yrityksen kuulumisia voi nyt seurata näillä sivuilla, joissa kaikille osa-aluelle on omat välilehtensä, niin Ullakonväkeä kertoo vähän tarkemmin ja henkilökohtaisemmin sen kaiken mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan..

Joten juttua riittää varmasti laidasta laitaan. Näin aluksi keskitytään enimäkseen yläkerran opettajan asunnon remontointiin, sillä tulevien kuukausien aikana teemme siitä meille rakkaudella ja tietenkin vanhaa kunnioittaen, oman näköisemme kodin ❤ ! Meistä tulee siis Ullakonväkeä.

Loppu viikosta esittelenkin tarkemmin millaiseen projektiin me ollaan (taas 🙂 ) ryhtymässä, mutta haluan jakaa jo yhden kuvan yläkerrasta.

instagramcapture_53cf6115-622c-45e4-875b-0dee3a151a40

Rakastan vanhan opettajan asunnon tunnelmaa ja valoa. Näkymää lastenhuoneesta keittiön ja aulan läpi olohuoneeseen. Ja mikä parasta.. Eräänä aamupäivänä purin muutamien väliseinien lastulevy/haltex kerroksia ihan vain nähdäkseni millaisia pintoja niiden alle on piilotettu. Ja löysin mitä luulin löytävänikin!  Ihania hirsiseiniä! Joten näillä näkymin ainakin meidän makuhuoneesta, portaikosta, aulasta ja keittiöstä löytyy remontin valmistuttua ainakin yksi hirrelle jäävä seinä.

Ystävänpäivän (sekä tietenkin uuden blogin) kunniaksi pistetään pystyyn arvonta!

Arvonnan voittajaa ilahdutamme 20€ lahjakortilla Kotihiiren Tuvan kotileipomoon 🙂

 Arvonnassa olet mukana  jättämällä viestin kommentti kenttään tai Kotihiiren Tuvan facebook-sivuilla tykkäämällä linkistä.

Aurinkoista ystävänpäivää teille kaikille!

❤ Virva